Vrijwilligers




'Recreatie' duidt op vernieuwing, verfrissing; de bedoeling van recreëren is het opladen van de persoonlijke actieradius, het vernieuwen van de energie, het verzetten van de zinnen en het ontladen van opgelopen spanning.

Recreatie vrijwilliger voor de zaterdagavond


V07-21

Zaterdagavond

Kom jij ons helpen op locatie Markenhof
Locatie Markenhof biedt woonruimte aan mensen met het syndroom van Korsakov. Er is een ruim aanbod aan activiteiten. Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang teveel alcohol hebben gedronken en ook niet goed voor zichzelf gezorgd hebben. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze daarom niet meer voor zichzelf zorgen.

Wat ga je doen
Meestal wordt er op zaterdagavond een recreatieve activiteit georganiseerd, waar bewoners van alle afdeling aan deel kunnen nemen. Vaak worden er artiesten -een bandje of een koor- uitgenodigd om hieraan een gezellige en muzikale invulling te geven, maar het kan ook een bingoavond, film, een voorstelling of iets anders leuks zijn.

Voor aanvang van deze activiteit maken wij de recreatieruimte klaar. Vervolgens komen de bewoners die deel willen nemen naar de zaal waar de activiteit plaatsvindt, indien nodig helpen jullie bij het ophalen van bewoners.
Je helpt, op aanwijzing van de activiteitenbegeleiders, mee met het serveren van een hapje en een drankje als dit aanwezig is. Tijdens de activiteit ga je naast bewoners zitten. De medewerkers en de vrijwilligers zijn nodig om de activiteit goed en sfeervol te laten verlopen. Je begrijpt het al wel, je moet een feestjes leuk vinden en een sfeertje kunnen opbouwen dat past bij de activiteit.
Deze recreatie activiteit vind plaats op zaterdagavond. De zaal gaat open om 18.30 uur, waar bewoners van koffie of thee worden voorzien. We starten om 19.00 uur en rond 21.00 uur ronden we weer af.

Wat mag je van ons verwachten
De activiteitenbegeleider geeft uitleg over de mogelijkheden van de bewoners, en hoe je als vrijwilliger het beste met hen om kunt gaan.
De activiteit wordt besproken en wat er die avond van je word verwacht.
Samen de zinnen verzetten, nieuwe energie opdoen een leuke avond beleven.
• Opstart kennis maken met: activiteiten begeleider, medewerkers, collega vrijwilligers, en bewoners van de 4 verschillende afdelingen;
• Wegwijs maken bij deze locatie en in het Grand café;
• Goede informatie over de bewoner en het omgaan met de verschillende bewoners;

Wat neem jij mee?
• Enthousiasme;
• Humor;
• Creativiteit;
• Energie;
• Geduld.


Belangstelling?
Wil je je aanmelden voor deze vrijwilligerstaak of wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail dan met coördinator Marielle Alberts m.alberts@atlant.nl tel: 06 51 58 34 74.


We komen graag met jouw in contact!

 
 

Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Sluitingsdatum:
01-10-2024

Startdatum:
30-07-2021

Locatie:
Beekbergen

Contactpersonen:
Marielle Alberts
mobiel: 0651583474

Bedrijfspagina:
http://www.atlant.nl