Vrijwilligers




Vind je het leuk om te koken en dit samen en voor onze bewoners te doen? En onze bewoners te laten genieten van de heerlijke geuren uit de keuken? Atlant is op zoek naar een

Vrijwillige kook ondersteuning


V8 -23

In overleg

Kom je helpen op Kleinschalig wonen Berkenhove?
Kleinschalig Wonen Berkenhove is een woongroep verdeelt over  drie woningen met ieders 6  bewoners met dementie. Doordat het kleinschalig is, proberen we de mensen te betrekken bij de normale dagelijkse dingen. Een onderdeel hiervan is het koken. Sommige bewoners kunnen helpen bij het schillen van aardappelen of het snijden van de groente. Een ander vindt het juist leuk om te roeren in de pan of de tafels te dekken. Het samen koken heeft als effect dat bewoners de geur van het eten al ruiken in de huiskamer. Zij kunnen hierdoor meer genieten van de maaltijd omdat zij meer zin hebben in het eten. Aandacht en gezelligheid zijn belangrijke onderdelen in deze vrijwilligers taak.

Wat ga je doen
• In overleg met medewerkers maaltijd bespreken en wie doet wat, welke bewoners kunnen helpen;
• Maaltijd voorbereiden;
• Koken;
• Mee eten is gezellig, als jij dat ook leuk vindt.
Na afloop kun je samen met medewerkers en bewoners afwassen en opruimen.

Wat mag je van ons verwachten
Introductie bij bewoners en medewerkers van de afdeling. De eerste paar keer kookt een medewerker met je mee en wijst je de weg. We geven je uitleg over de te gebruiken apparatuur en maken je wegwijs in de keuken. De dagen en de tijden zijn in overleg met de huiskamer waar je gaat koken. Verder bieden wij je deskundigheidstrainingen, waaronder:’ niet stikken maar slikken’ en je krijgt informatie over de doelgroep waarvoor je gaat werken. Je kunt meepraten in een werkoverleg met vrijwilligers, je krijgt een reiskostenvergoeding, je bent verzekerd gedurende je werkzaamheden en je krijgt een kerstpakket.

Wat neem jij mee
Je bent empathisch en hebt interesse in de mensen voor wie je gaat koken. Je probeert de bewoners te betrekken bij het koken, soms is hier wat creativiteit bij nodig. Culinaire hoogstandjes zijn echt niet nodig, maar een zeker talent in koken is handig. Ben jij die enthousiaste, creatieve, energieke, geduldige en service gerichte kok? Dan zoeken we jou! Koken doen we dagelijks vanaf 16.00/16.15 uur en we proberen zo rond 18.00/18/30  uur klaar te zijn met de maaltijd en het opruimen van de afwas. Wil je een of twee keer in de week meehelpen dan is dit heel erg prettig. De dag waarop kan in overleg.

Belangstelling?
Wil je je aanmelden voor deze vrijwilligerstaak of wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Bel of mail dan met coördinator Hermien van Beek: h.van.beek@atlant.nl  Tel: 06 53 78 30 24.

We komen graag met jouw in contact!

 

 
 

Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Sluitingsdatum:
01-06-2024

Startdatum:
22-12-2023

Locatie:
Apeldoorn

Contactpersonen:
Rianne Burgers
mobiel: 06 51 54 64 49

Bedrijfspagina:
http://www.atlant.nl