Atlant




BBL-opleidingsplek extern | Verzorgende IG niveau 3, Verpleegkundige niveau 4 en medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 4


54-24

24 - 28 uur

Ben jij het aankomend zorgtalent en wil jij Atlant versterken? Wij geven jou dé ruimte om een opleiding te volgen tot Verzorgende IG, Verpleegkundige of medewerker Maatschappelijke zorg! Het BBL- traject bieden wij aan in samenwerking met ROC Aventus en duurt twee tot drie jaar, afhankelijk van de opleiding die jij kiest. 

 

Dit ga je doen

 

Vanaf de start van de opleiding duik je gelijk de praktijk in en ga je aan de slag op één van de locaties binnen Atlant! In de eerste maanden bestaat jouw werkweek vooral uit het leren kennen van jouw collega’s en een band opbouwen met de bewoners. Je gaat één dag in de week “praktijk-gestuurd onderwijs” volgen bij ROC Aventus en je draait mee op de afdelingen in de verzorging en begeleiding.

 

Doelgroepen

Wij hebben 9 locaties verspreid over Apeldoorn en Beekbergen waar we zorg bieden aan verschillende doelgroepen. Mocht je vooraf al weten voor welke doelgroep je wilt werken, geef het dan aan in je motivatiebrief. Ben je nog aan het oriënteren? Samen kijken wij welke doelgroep het best bij jou past. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen bij verschillende doelgroepen en/of afdelingen, zodat jij goed kunt onderzoeken wat het best bij jou past!   

 

Binnen Atlant bieden we zorg aan bewoners met een somatische zorgvraag, Korsakov, Huntington, dementie en bewoners met een gerontopsychiatrische zorgvraag. Meer weten over de verschillende doelgroepen? Onderaan deze vacature kun je alvast wat meer informatie vinden. 

 

 

 

Jouw vaardigheden 

  • Leergierig  
  • Reflecterend vermogen  
  • Samenwerken 
  • Flexibel 
  • Empathisch

 

“Atlant geeft mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen als leerling tot gediplomeerde. Daarnaast krijg ik de vrijheid om verschillende doelgroepen te leren kennen”. Romy van der Welle (Verzorgende IG en Verpleegkundige in opleiding). 

 

Waarom werken bij Atlant? 

Werken bij Atlant als zorgtalent in opleiding betekent werken binnen een organisatie waar je je kunt ontwikkelen en jouw talent kunt inzetten. We bieden een veilig en prettig leerklimaat waarbij de lijntjes kort zijn. Je kunt niet alleen met vragen bij je opleidingsfunctionaris en werkbegeleider terecht, maar ook staan je collega’s op de afdeling voor je klaar. Samen creëren we een omgeving waarin jij kunt groeien en bloeien, en waar jouw talenten tot hun recht komen. Kijk en lees hier mee met onze visie: 'Wij geven ruimte'.

 

Dit vragen we je 

 

  • Je bent 18 jaar of ouder 
  • Je bent minimaal in het bezit van een diploma havo, vmbo theoretisch, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg en/of je bent al werkzaam in de zorg en wil je door ontwikkelen
  • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken  
  • Je staat stevig in de schoenen en wilt je graag ontwikkelen binnen de zorg 
  • Je bent zelfstandig en kunt daarnaast goed samenwerken met anderen 
  • Een capaciteitentest/ talentenscan, maken onderdeel uit van de procedure

 

 

Bij Atlant krijg je 

  • Een marktconform salaris als Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg van minimaal € 2.399,49 (cao VVT FWG 35) en als Verpleegkundige van minimaal € 2.695,33 (cao VVT FWG 45) afhankelijk van jouw kennis en ervaring 
  • Startmomenten in september, november, februari en mei
  • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor 24 tot 28 uur per week
  • Volledige vergoeding van de opleidingskosten door Atlant
  • Een gekwalificeerde werkbegeleider en opleidingsfunctionaris als jouw vraagbaak, met wie je regelmatig jouw leerdoelen bespreekt en evalueert
  • Elke 5 tot 6 weken een voortgangsgesprek waarin we kijken wat jij nodig hebt om te blijven ontwikkelen
  • Eén dag per week naar school
  • Vakantiegeld van 8%, ORT, bedrijfsfitness, fruit op je werk, een eindejaarsuitkering van 8,33% en deelname aan het MKSA-fietsplan en uitruil reiskosten
  • Vanuit onze visie bieden wij ruimte om jezelf te zijn en om je te ontwikkelen 
  • Collega’s om je te begeleiden tijdens jouw opleiding en als je bij Atlant blijft werken
  • Atlant is voor de doelgroepen Huntington, Korsakov en Gerontopsychiatrie een Doelgroep Expertise Centrum. Meer weten? Bekijk op onze site Expertisecentra Atlant in beeld - Bekijk de video. 

 

Solliciteren 

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Voor vragen kun je contact opnemen met Hettie van den Brul (Opleidingsfunctionaris) op 06 51 23 67 68 of afdeling Leren en Ontwikkelen 055 75 871 12.

 

Meer informatie over onze doelgroepen

Korsakov, Beekbergen:

Het syndroom van Korsakov ontstaat door een ernstig gebrek aan Vitamine B1 en komt vaak voor bij ernstig alcoholmisbruik in combinatie met zelfverwaarlozing en/of slecht eten. Mensen met Korsakov hebben ernstige geheugenstoornissen en stoornissen van de uitvoerende (executieve) functies. Als zorgmedewerker biedt je 24/7 begeleiding bij vrijwel alle dagelijkse activiteiten. Jij draagt bij aan een gestructureerde woonomgeving, dagbesteding en dagindeling. Klik hier als je meer wilt weten.

 

Gerontopsychiatrie, Beekbergen:

Mensen met een Gerontopsychiatrische zorgvraag kunnen verschillende mentale gezondheidsproblemen hebben, waaronder depressie, angststoornissen, psychotische aandoeningen en persoonlijkheidsaandoeningen. Er zijn grote onderlinge verschillen op het gebied van psychiatrische diagnoses en lichamelijk en cognitief functioneren. Kenmerkend is de stapeling van problemen die elkaar beïnvloeden. Je biedt bewoners intensieve verzorging en verpleging, behandeling en begeleiding. Je ondersteunt hen in het dagelijks leven. Voor meer informatie kun je hier terecht.

 

Huntington, Apeldoorn:

De ziekte van Huntington is een neurologische aandoening die weinig voorkomt en erfelijk is. Het is een progressieve aandoening waarbij in bepaalde hersengebieden cellen afsterven. Hierdoor ontstaan lichamelijke problemen en gedrags- en persoonlijkheidsveranderingen, zoals verminderde flexibiliteit, vertraagde informatieverwerking en problemen met aandacht en concentratie. Zorg, begeleiding en behandeling richten zich op het verlichten van de symptomen en op het vroegtijdig signaleren, een zorgvuldige beoordeling en het behandelen van symptomen, om zo de kwaliteit van leven te bevorderen. Voor meer informatie, kijk dan hier.

 

Dementie:

Dementie komt veel voor, met name onder ouderen en is een verzamelnaam voor meer dan 50 verschillende ziekten in de hersenen. De ziekte maakt dat de hersenen informatie niet meer goed verwerken. Binnen Atlant bieden wij woonruimte, zorg en behandeling aan bewoners die ermee te kampen hebben. Meer weten over onze kijk op dementie klik hier.

 

Somatiek:

Somatiek gaat over het bieden van zorg en behandeling bij een chronische lichamelijke aandoening, zoals de ziekte van Parkinson, een chronische longziekte (COPD) of een beroerte (CVA). Er zijn verschillende lichamelijke aandoeningen die vallen onder somatische zorg. Als zorgmedewerker bied je begeleiding, intensieve verzorging en verpleging, wooncomfort en een zinvolle dagbesteding.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Vacaturetype / functietype:
Tijdelijk

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Sluitingsdatum:
24-07-2024

Startdatum:
24-04-2024

Locatie:
Apeldoorn/ Beekbergen



Contactpersonen:
Hettie van den Brul
tel.: 055 529 51 12
mobiel: 06 51 23 67 68

Bedrijfspagina:
http://www.atlant.nl