Vrijwilligers




Wandel vrijwilliger


4-24

In overleg

Kom je helpen op Berkenhove?


In Berkenhove wonen ouderen met (of zonder) zorgvragen die sterk verschillen. Het zorgaanbod is hierop aangepast. Er wonen senioren die door ouderdom veel verzorging en extra begeleiding nodig hebben omdat ze steeds minder zelf kunnen, door -lichamelijke- beperkingen bijvoorbeeld beperkt mobiel of rolstoelafhankelijk. Ook ouderen met een lichte vorm van dementie of ouderen met een zwaardere vorm van dementie die daardoor een beschermde omgeving nodig hebben kunnen terecht in locatie Berkenhove. Daarnaast zijn er ook veel actieve 55 plus bewoners die graag vrijwilligerswerk doen of elkaar ontmoeten in het grand café.  

Berkenhove  biedt diverse mogelijkheden voor Ontmoeting en Dagbesteding.
Deze is bedoeld voor (zelfstandig wonende) senioren behoefte hebben aan sociale contacten en gezelligheid of structuur van de dag. Dit kan een aanvulling zijn op en/of ondersteuning van de hulp die al geboden wordt door professionele hulpverleners of mantelzorgers. Hierdoor kunnen senioren langer zelfstandig blijven wonen en wordt de thuissituatie ondersteund.


Wat ga je doen


In Berkenhove, woont een vriendelijke dame, die graag buiten komt. Mevrouw is afhankelijk van een rolstoel. Ben jij de vrijwilliger die haar het plezier van buiten zijn kan geven? In overleg haal je mevrouw op om een wandeling te maken. Je kletst, praat, luistert en wijst mevrouw op een mooie bloem, dat lachende kindje, die merel verstopt in de struik. Kortom je maakt er een gezellig uitje van, waar mevrouw aandacht krijgt en kan genieten van het buiten zijn.

 

Wat mag je van ons verwachten?

  • Behalve ons enthousiasme omdat je wat voor een bewoner wilt doen?
  • Informatie en uitleg over wat mevrouw prettig vind
  • Workshops en informatiebijeenkomsten met verschillende thema’s
  • Je bent WA-verzekerd
  • En met kerst is er natuurlijk een leuke attentie

 

Wat neem jij mee?

  • Fysiek fit genoeg om de rolstoel met mevrouw te kunnen duwen.
  • Warmte en gezelligheid
  • Een paar uurtjes van je tijd

 

Belangstelling?
Wil je je aanmelden voor deze vrijwilligerstaak of wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met de coördinator: Hermien van Beek: h.v.beek.@atlant.nl of bel 06 53 78 30 24.

We komen graag met jouw in contact!

 
 

Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Sluitingsdatum:
31-10-2024

Startdatum:
18-06-2024

Locatie:
Apeldoorn

Bedrijfspagina:
http://www.atlant.nl