Atlant




BBL-opleidingsplek Dienstverlening/ Helpende niveau 2


94-24

24 - 28 uur

Altijd al willen werken in de zorg, maar mis je nog het juiste diploma? Dit is je kans! Via ons BBL-traject, in samenwerking met ROC Aventus, leiden we je op tot Helpende niveau 2. Vanaf dag één duik je de praktijk in, ontwikkel je je zorgvaardigheden en draag je bij aan een warme en veilige omgeving voor de bewoners. Grijp deze kans en maak een verschil in de zorg!

Dit ga je doen

Als helpende speel je een essentiële rol in het dagelijks leven van de bewoners. Je ondersteunt hen bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL), zoals helpen met wassen, aankleden en eten. Je stimuleert hun zelfredzaamheid door aan te moedigen en te ondersteunen waar nodig. Daarnaast zorg je voor een huiselijke sfeer waarin bewoners zich prettig en thuis voelen.

Doelgroepen
Wanneer je bij ons de opleiding gaat volgen heb je de mogelijkheid om te werken met bewoners met het syndroom van Korsakov en/of bewoners met een Gerontopsychiatrische zorgvraag. Samen kijken wij welke doelgroep het best bij jou past!

Korsakov:
Het syndroom van Korsakov ontstaat door een ernstig gebrek aan Vitamine B1 en komt vaak voor bij ernstig alcoholmisbruik in combinatie met zelfverwaarlozing en/of slecht eten. Mensen met Korsakov hebben ernstige geheugenstoornissen en stoornissen van de uitvoerende (executieve) functies. Als helpende biedt je 24/7 begeleiding bij vrijwel alle dagelijkse activiteiten. Jij draagt bij aan een gestructureerde woonomgeving, dagbesteding en dagindeling. Klik hier als je meer wilt weten.

Gerontopschiatrie:
Mensen met een Gerontopsychiatrische zorgvraag kunnen verschillende mentale gezondheidsproblemen hebben, waaronder schizofrenie, angststoornissen, psychotische aandoeningen en persoonlijkheidsaandoeningen. Er zijn grote onderlinge verschillen op het gebied van psychiatrische diagnoses en lichamelijk en cognitief functioneren. Kenmerkend is de stapeling van problemen die elkaar beïnvloeden. Jij biedt bewoners intensieve verzorging en verpleging, behandeling en begeleiding. Je ondersteunt hen in het dagelijks leven. Voor meer informatie kun je hier terecht.

“Atlant geeft mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen als leerling tot gediplomeerde. Daarnaast krijg ik de vrijheid om verschillende doelgroepen te leren kennen”.  Romy van der Welle (Verzorgende IG en Verpleegkundige in opleiding). 

Waarom werken bij Atlant? 
Werken bij Atlant als zorgtalent in opleiding betekent werken binnen een organisatie waar je je kunt ontwikkelen en jouw talent kunt inzetten. We bieden een veilig en prettig leerklimaat waarbij de lijntjes kort zijn. Gedurende je opleiding word je ondersteund door een opleidingsfunctionaris, werkbegeleider en je collega’s, die altijd klaarstaan om je te helpen. Samen creëren we een stimulerende leeromgeving waar jij je talenten kunt ontwikkelen en echt een verschil kunt maken. Kijk en lees hier mee met onze visie: 'Wij geven ruimte'.

Bij Atlant krijg je 

  • Een marktconform salaris als Helpende van maximaal € 3.003,86(cao VVT FWG 25) afhankelijk van jouw kennis en ervaring 
  • Startmomenten in november en februari 
  • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor 24 tot 28 uur per week
  • Volledige vergoeding van de opleidingskosten door Atlant
  • Een gekwalificeerde werkbegeleider en opleidingsfunctionaris als jouw vraagbaak, met wie je regelmatig jouw leerdoelen bespreekt en evalueert
  • Elke 5 tot 6 weken een voortgangsgesprek waarin we kijken wat jij nodig hebt om te blijven ontwikkelen
  • Eén dag per week naar school
  • Vakantiegeld van 8%, ORT, bedrijfsfitness, fruit op je werk, een eindejaarsuitkering van 8,33% en deelname aan het MKSA-fietsplan en uitruil reiskosten
  • Ruimte om je (beste) zelf te zijn!
  • Collega’s om je te begeleiden tijdens jouw opleiding
  • Vanuit onze visie bieden wij ruimte voor ontwikkeling
  • Binnen onze drie Expertisecentra komen kennis en praktijk samen. Vanuit onze visie bieden wij ruimte voor ontwikkeling door middel van een doelgroep specifiek opgesteld competentieprofiel en een leerlijn waar je individueel en als team mee aan de slag gaat. Benieuwd? Bekijk op onze site Expertisecentra Atlant in beeld - Bekijk de video. 

Dit vragen we je 

  • Je bent 18 jaar of ouder 
  • Je bent minimaal in het bezit van een diploma op niveau 1: basis-, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
  • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken  
  • Een capaciteitentest/ talentenscan, maken onderdeel uit van de procedure

Solliciteren 
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Voor vragen kun je contact opnemen met Hettie van den Brul (Opleidingsfunctionaris) op 06 51 23 67 68 of afdeling Leren en Ontwikkelen 055 75 871 12.

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Vacaturetype / functietype:
Contract

Werkuren:
Parttime

Sluitingsdatum:
01-01-2025

Startdatum:
05-07-2024

Locatie:
Apeldoorn/Beekbergen



Contactpersonen:
Barbara Engel
tel.: 055 506 74 74
mobiel: 06 57 29 78 25

Masja Oosterbroek
tel.: 055 506 74 74
mobiel: 06 47 55 90 36

Bedrijfspagina:
http://www.atlant.nl